Начало Други Залата за хора с увреждания на Сисо отваря врати!

Залата за хора с увреждания на Сисо отваря врати!

Залата за хора с увреждания на Сисо отваря врати!
0

Бившият ММА боец Светослав Самуилов-Сисо сбъдна мечтата си! Русенецът, който има десетки медали по борба, граплинг и 8 победи на ММА ринга, от близо 8 години е прикован в инвалидна количка след пътно-транспортен инцидент.

Последната година той отдели на голямата си цел – да изгради специализирана зала за хора с увреждания.

Е, първото подобно спортно помещение у нас е факт.

„Благодарен съм на всеки един от вас за огромната подкрепа“, написа Сисо в социалната мрежа Facebook.

„Създадохме място, където най-отхвърлените и беззащитни могат свободно да тренират и да се подобряват чрез спорт. Заради обстановката не можем да направим откриване, но скоро и това ще стане“, уверява бившият ММА боец.

Изграждането изискваше солидна инвестия – уредите, от които могат да тренират директно деца с инвалидни колички, са скъпи. Сисо намери помощ в лицето на хора от цяла България, а и от Община Русе.

Миналата есен фенове на „Левски“ организираха 1-вия Благотворителен турнир по мини футбол „Подай ръка на мечтите“. Каузата на „сините“ събра сумата от 3500 лева, а русенецът лично пътува до София, за да присъства. Сисо връчи медалите, купите и няколко индивидуални приза.

Киокушин шампиони пък дариха клубна тениска със своите автографи за благотворителен търг.

Многократните ни медалисти в това бойно изкуство и национали на Българската Карате Киокушин Федерация – Александра Маринова, Деян Братков, Георги Дойчев, Кристиян Кристиян Дойчев и Николай Йоргов подадоха ръка на Самуилов и каузата му.

Oбщинските съветници в Русе предоставиха безвъзмездно право на ползване върху имот частна общинска собственост.

През месец април той е даден на Общинско предприятие „Спортни имоти“ и сега на него е регистриран „Спортен клуб Захариев файт тийм“, представляван от Светослав Самуилов, информира rousse.info.

Така със задружни усилия специализираната зала за хора с увреждания в Русе е факт! Една добра инициатива, която трябва да бъде за пример.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.