Начало Други Започна 11-то издание на Фестивала на бойните изкуства

Започна 11-то издание на Фестивала на бойните изкуства

Започна 11-то издание на Фестивала на бойните изкуства
0

Днес в залата по джудо на „Спортна Академия ЦСКА“ ще се проведе 11-то издание на Фестивала на бойните изкуства. Той е в подкрепа на инициативите „140 години град София – столица на България“ и „София – град на толерантността и мъдростта“, съобщава Топспорт.

Надпреварата се състои под егидата на БСФС – Български съюз за физкултура и спорт, със съдействието на „Българска федерация по кунг фу и тай чи“ и „Българската федерация по комбат рестлинг“.

Състезателните дисциплини, които ще бъдат представени са:

– Лайт-файтинг санда (над 16 години)

– Санда (над 18 години)

– Тотал-контакт файт (над 16 години)

– Ръкопашен бой

– Лайт-Вале Тудо (удари в стойка, събаряне и граплинг, професионални състезатели не могат да участват на тази дисциплина, 3 рунда по 3 минути)

Това е последна проверка на състезателите по комбат рестлинг, които ще участват на Европейското първенство в Унгария на 25 май. Същото важи и за бойците за Световното по ръкопашен бой в Русия през юни.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.