Начало Киокушин 200 боя за националите по киокушин (СНИМКИ)

200 боя за националите по киокушин (СНИМКИ)

200 боя за националите по киокушин (СНИМКИ)
0

Част от националния отбор на Българската карате киокушин федерация завърши поредния си лагер с 200 боя в рамките на три дни. Родната група, която включваше някои от най-добрите ни бойци в този спорт, бе на тридневен лагер край Барселона. В него участие взеха близо 300 каратеки от цял свят, а водещи инструктори бяха шихан Дейвид Питхол (7 дан), който е вицепрезидент на Международната федерация по карате (IFK), абсолютния шампион на Русия и настоящ инструктор сенсей Назар Назиров, както и представителя от страна на домакина – сенсей Джонатан Тинео – двукратен световен шампион по киокушин и четирикратен европейски.

В последният ден от подготовката родните бойци бяха подложени на 50 боя без протектори (освен нагръдници за дамите). Добрата новина е, че всички от българската група издържаха на спарингите и успяха да се съхранят от травми.

„Доволни и уморени сме. Без травми и с много натрупан опит. Подготовката за състезанията през есенно-зимния период продължава за целия национален отбор“, лаконично сподели Захари Дамянов, старши треньор на тима ни след този лагер.

По време на лагера Дамянов бе удостоен и със специално внимание. Той получи надписана с неговото име фланелка, подарък от организаторите.

Снимки: Надя Петрова, http://www.kwunion.com/