Начало Джудо Ален Шмид: Много съм щастлив да работя в България

Ален Шмид: Много съм щастлив да работя в България

Ален Шмид: Много съм щастлив да работя в България
0

Мениджърът на националния ни отбор по джудо Ален Шмид коментира изминалото Европейско първенство в София. Французинът вече два месеца работи с родните състезатели и е изградил впечатление от играта им.

„Отборът е много добър, иска да побеждава и да печели, което показва добра психика. Разбира се, можеше и да е по-добре, но всички работят здраво, слушат и изпълняват всичко, което им се казва всеки ден на тренировка“, започна Шмид.

„Мисля, че най-доброто предстои, трябва да се изчака. Да, някои момчета загубиха по-рано, не е фатално. Вероятно ще има медали при кадетите, юношите. Но така, както се работи в момента, се надявам на Олимпийските игри да има медали. Може би в Париж или на следващите игри…“

Специалистът коментира играта на няколко от джудистите.

„Денислав Иванов иска да печели, да бъде шампион. Той е млад и ако продължава така, ще спечели много медали. Марк Христов е много сериозен, работи много, постоянно мисли за джудо. Дори си мисля, че сънува джудо (усмихва се). С него много лесно се работи. Освен това всички се подкрепят. Ивайло Иванов и Янислав Герчев са лидери, помагат на по-младите, дават им увереност.“

„Чувствам се много добре в България. Много си говорим, те слушат и искат да научат по нещо всеки ден, а в същото време ми помагат да се адаптирам. И това е добро сътрудничество, всичко се случва много бързо. С отбора имаме страхотна атмосфера и извън тренировките. Заедно вечеряме, говорим си. Много, много съм щастлив да работя в България“, завърши Шмид.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.