Начало Граплинг и BJJ Бивши звезди на UFC оглавяват граплинг събитие в Уелс

Бивши звезди на UFC оглавяват граплинг събитие в Уелс

Бивши звезди на UFC оглавяват граплинг събитие в Уелс
0

Едно от най-вълнуващите граплинг събития това лято „Polaris Squads“ USA vs. Brazil“ ще бъде оглавено от супер-двубой между бившият шампион на UFC в „лека“ категория Бенсън Хендерсън и бившият претендент за титла в същата организация Деймиън Майа.

Двамата ММА бойци, които са познати с невероятните си умения в бразилското джу джицу, ще изиграят граплинг двубой в стил „submission only“ (победата може да бъде постигната само чрез отказване, няма точки и съдийско решение), който ще оглави граплинг шоуто в Уелс на 25-и юни. Битката е планувана за един рунд от 20 минути.

Бившият боец на UFC Деймиън Майа наскоро се завърна към състезанията на татамито с победа на събитието „BJJ Stars 8“ над Алекс Оливейра. Хендерсън, който към момента е боец на „Белатор“, вече има един изигран двубой под шапката на „Polaris“ през 2018-а срещу Ей Джей Агазам.

Изданието на „Polaris“ на 25-и юни ще включва и отборен сблъсък между някои от най-добрите американски граплъри срещу някои от най-добрите бразилски такива. Някои от потвърдените имена за отборния двубой от Бразилия са световните шампиони Исак Бахиенсе, Фабрисио Андрей, както и набиращите популярност Диого Рейс и Мика Галвао. За САЩ потвърдените участници от отбора са Мейсън Фаулър, Кийт Крикориян, и братята Джио и Ричи Мартинес.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".