Начало Граплинг и BJJ Двама елитни граплъри пристигат в София за подготвителен лагер

Двама елитни граплъри пристигат в София за подготвителен лагер

Двама елитни граплъри пристигат в София за подготвителен лагер
0

Между 26.01 (сряда) и 30.01 (неделя) в София ще се проведе лагер по бразилско джу джицу, който ще бъде ръководен от двама чуждестранни граплъри, състезаващи се на най-високо спортно ниво. Тренировките ще се проведат в залата на „Боен Клуб Левски София“ и ще бъдат с цел подготовка на българските бойци, които ще участват в предстоящото Отворено европейско първенство на IBJJF в Рим.

Единият от двамата инструктори на лагера е полякът Якуб Найдек. Той е носител на кафяв колан под един от най-елитните европейски граплъри Адам Вардзински. Найдек е сребърен медалист от световно първенство на IBJJF без кимоно в дивизята за лилави колани и бронзов медалист от европейско първенство на същата верига. В европейски шампионат на руската организация на „Absolute Championship Berkut“ през 2019-а той достига до златния медал в „средна“ категория. Якуб е и осемкратен шампион на родината си по бразилско джу джицу и събмишън граплинг.

Другият треньор по време тренировките в София ще бъде черният колан по бразилско джу джицу Дину Букалет. Румънецът е европейски шампион на IBJJF в дивизята за кафяви колани/без кимоно и победител в двубои от елитната организация „Polaris“. Към момента Букалет е треньор в Лондон. Той е и многократен шампион на Великобритания по бразилско джу джицу и събмишън граплинг и има седем победи в осем професионални ММА срещи.

Организаторите на лагера са поставили лимит на броя участници в събитието – 25. В тренировките могат да се включат участници от всички възрасти и членове на всички български клубове.