Начало Джудо Благосклонен жребий за Темелков и Христов на Големия шлем

Благосклонен жребий за Темелков и Христов на Големия шлем

Благосклонен жребий за Темелков и Христов на Големия шлем
0

Божидар Темелков и Марк Христов ще се срещнат преодолими съперници в първите си срещи на Големия шлем в Париж. Този уикенд във френската столица ще стартират 285 състезатели от 52 държави.

Завръщащият се след контузия сливналия ще играе срещу поляка Патрик Ваврицек в категория до 66 килограма, който няма много значими постижение на татамито до сега. Двамата трябва да излязат на татамито в събота около 12 часа българско време.

Христов пък ще излезе срещу национала на Кот д’ Ивоар – Гуйлом Дади, при 73-килограмовите.

Останалите трима наши пратеници трябва да стиснат зъби и да покажат своя върхова форма, предвид сериозните предизвикателства.

На 90 килограма Даниел Дичев ще се бори с французина Матю Алексис. През 2021-а той завърши пети на Големия шлем в Париж и е световен шампион за юноши.

Борис Георгиев ще излезе пред 15 хиляди души в зала „Берси“ срещу Асли Гонзалес на 100 килограма. Съперникът на нашето момче има сребърен медал от Олимпийските игри в Лондон 2012.

Единствената ни представителка при дамите е Анастасия Балабан. Тя изтегли японка на старта, което никога не е желателно. При 48-килограмовите родната надежда ще излезе срещу Нацуми Цунода – настоящата световна шампионка.

В събота на татамито ще излязат по-леките категории – Балабан, Темелков и Христо. В неделя Големият шлем продължава с по-тежките – Дичев и Христов.

Родната делегация водят треньорите Ганчо Дойков и Красимир Христов. Лидерът Ивайло Иванов лекува травма.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.