Начало Борба Садулаев с първи мастър клас в борбата за 2022 година (СНИМКИ+ВИДЕО)

Садулаев с първи мастър клас в борбата за 2022 година (СНИМКИ+ВИДЕО)

Садулаев с първи мастър клас в борбата за 2022 година (СНИМКИ+ВИДЕО)
0

Абдулрашид Садулаев, който е настоящ олимпийски и световен шампион в свободния стил при 97-килограмовите, проведе първия си мастър клас.

Легендарният борец демонстрира хватки от спорта на подрастващи в Новосибирск.

„Майсторският клас в Новосибирск премина с гръм и трясък! С удоволствие споделях опита си и общувах с млади спортисти. Двойно съм доволен, че моите приятели, изключителните борци Александър Александрович Карелин и Роман Власов са от тук. Между другото, Роман ще участва на руското първенство утре (днес) , пожелавам му успех“, написа „Аварския танк“ в профила си в Instagram.

Това не е първи мастър клас за дагестанския борец. През последните години той е търсен от много места в Русия, където показва прийоми, палейки децата за големия спорт.

На всяко място публиката едвам успява да се събере в залата.

Ето и един пример от негов мастър клас, проведен през 2019 година, заедно с неговия съотборник и национал – Даурен Курулиев (шампион от Европейските игри в Минск при 86-килограмовите и еврошампион от 2017 година, както и носител на идвивидуалната световна купа за 2020 година).

Едва на 25 години, Садулаев е вече легенда на световната борба. Той е не познава „вкуса“ на поражението от финала за световната титла през 2017 година когато загуби от Кайл Снайдер с 5:6 точки.

Миналата 2021 година беше много успешна за него. Той първо спечели втора олимпийска титла в различна категория – надделявайки на финала при 97-килограмовите в свободния стил на Игрите в Токио над големия си опонент – Кайл Снайдер от САЩ, а след това спечели и пета световна титла, разбивайки отново най-големия си противник на тепиха.

Садулаев е спечелил 60 поредни схватки на тепиха!

Дагестанецът има общ баланс от 139 победи и само 2 загуби в кариерата си (едната е именно от Снайдер). Той е олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. и вече от Токио – при 97-килограмовите. „Аварския танк“ има общо пет световни титли (2014г. , 2015г., 2018г., 2019г. и 2021г. ). Борецът от Русия спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.), а освен това е четирикратен европейски шампион (2014г., 2018г., 2019г. и 2020г.).

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".