Начало Киокушин България изпраща осем киокушин бойци на Гран При Токио

България изпраща осем киокушин бойци на Гран При Токио

България изпраща осем киокушин бойци на Гран При Токио
0

Българската карате киокушин федерация изпрати осем състезатели, двама треньори и един доктор към Токио, Япония по-рано днес. Националите ни ще стъпят в битка на татамито в Токио на елитното международно състезание Токио Гран При 2019 г.

Най-лекият ни представител на турнира ще бъде Стилиян Петков от СК „Ипон“ Русе при 65-килограмовите. В по-високата категория до 75 кг. Кристиян Станков от СК „Самурай“ Бургас и Стоян Илчев ще стъпят в битка за медалите в страната на изгряващото слънце. Настоящият европейски шампион до 85 килограма, Кристиян Дойчев, ще защитават родната чест на татамито в Токио, а в тежката категория на турнира Георги Иванов от СК „Армеец“ и Йордан Миладинов ще премерят сили с най-добрите бойци на Азия.

При жените пък имаме две представителки – Ия Костова от СК „Шогун“ София и Мариела Любенова от СК „Киокушин“ Левски ще защитават честта на България при 60-килограмовите.

Селекционерът на националния отбор по киокушин на България, Сенсей Захари Дамянов, ще предвожда бойците ни заедно със Сенсей Петър Мартинов. За здравето на националите ни ще се грижи доктор Стоян Стаматов.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.