Начало Джудо Джудистите ни без медал в Пореч
0

Джудистите ни без медал в Пореч

Джудистите ни без медал в Пореч
0

Джудистите ни останаха без медал на Европейското първенство за кадети в Пореч. След като индивидуално нашите таланти не стигнаха до отличия в хърватския град, отборно те също останаха извън подиума.

Родните национали отстъпиха драматично на Унгария с 3:4 в своята среща. Снежана Граматикова (63 кг) и Кристиян Генов (60) записаха престижни победи над сребърните медалисти от турнира в техните категории Инес Богнар и Адам Маджор. Успех постигна и Емил Вълчев (81), който се справи с друг джудист с име Адам Маджор. Така България и Унгария записаха по три победи и всичко опря до решителната седма схватка. В нея Илияна Маринова (48) отстъпи на Луча Вег.

В същото време поражения допуснаха и националите ни на Европейската купа за юноши и девойки, която се провежда в Баня Лука (Босна и Херцеговина). Алекса Георгиева бе изтеглена на репешаж при 48-килограмовите, където постигна победа над унгарката Виктория Пар, но не излезе в мача за бронза срещу Наталия Стоклоса и остана пета.

Станислав Стефанов (100 кг) пък се нареди седми. Той също бе изтеглен на репешаж, където загуби от представителя на домакините Огниен Газдич.

Станислав Стефанов

Другите ни състезатели останаха извън битката за медалите. Ранни поражения допуснаха Георги Колев и Георги Конев (81 кг), както и Борислав Владов (90 кг).