Начало Senshi Интензивни тренировки и много усмивки в първия ден от летния SENSHI семинар

Интензивни тренировки и много усмивки в първия ден от летния SENSHI семинар

Интензивни тренировки и много усмивки в първия ден от летния SENSHI семинар
0

Ударно бе началото на летния тренировъчен семинар на SENSHI.

Масивното мероприятие ще приключи в събота, когато в Св. Св. Константин и Елена ще се проведе 12-то издание на международната галавечер SENSHI.

Първата тренировъчна сесия за деня започна в 09:00 ч., а стотиците родни и чуждестранни бойци имаха привилегията да се учат и да попиват знания от едни от най-големите имена в историята на кикбокса.

За поредна година в България пристигнаха легендите на К-1 Ернесто Хуст, Семи Шилт, Петер Артс и Алберт Краус. Този път нидерландските величия бяха подсилени от още две знаменитости от света на бойните спортове – петкратният киокушин шампион на Австралия и бивш многократен участник в Гран При надпреварите на К-1 Сам Греко и датската киокушин каратека и бивш кикбоксьор в тежка категория Николас Петас.

Участниците бяха разделени на 6 групи от инструкторите на SENSHI, като всеки един от тях наблегна на различни тънкости и детайли от играта.

„Новобранците“ в лицето на Сам Греко и Николас Петас изобщо не се свениха да се впуснат в дълбоките води, демонстрирайки най-разнородни техники и комбинации от пребогатия им арсенал.

„Нивото на европейските бойци се е вдигнало многократно през последните няколко десетилетия“, сподели австралийската легенда.

„Когато аз се състезавах най-важно беше да си най-здрав и най-силен. Сега най-важно е да играеш умно“, добави Греко, който постоянно насърчаваше младите бойци да вдигат темпото и да мислят.

49-годишният Петас обърна внимание на дистанцията и тайминга на състезателите. Датчанинът наблюдаваше зорко учениците си и обърна отделно внимание на всяка отделна двойка.

„Левият ви прав е най-основният ви удар, но трябва да разберете, че това е минимумът, който се иска от вас“, сподели Петас.

Бившият състезател в „полусредна“ и „средна“ категория и първият шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“ – Алберт Краус, взе под крилото си най-леките участници до 60 кг. „Урагана“, който бе дейно подпомаган от Владимир Вълев-Питбула, показа майсторство в контраатакуващия стил и често пъти напомняше на наобиколилите го бойци да играят „първо с главата си, а след това с ръцете и краката си“.

Не по-малко интензивно и интересно бе и при групата на Петер Артс. Трикратният световен шампион на К-1 бе асистиран от сина си Марчиано Артс, който е редовен участник в тренировъчните семинари на SENSHI. „Холандския дървосекач“ показа техники и тънкости в близкия бой и ефективни защитни методики. Дъщерята на величието – Монтана, също взе участие в следобедната сесия, показвайки солидни умения дни преди дебюта си на SENSHI.

Четирикратният световен шампион на К-1 в тежка категория – Семи Шилт, наблегна на нестандартни упражнения в двойки, с които караше младите и по-възрастни участници да работят в екип и да действат като едно. Шилт демонстрира много атрактивни композиции, съчетаващи в себе си най-различни удари.

Другият четирикратен шампион на К-1 – Ернесто Хуст, също изпоти сериозно своята група. „Г-н Перфектен“ наблегна на комбинации от личния арсенал – най-вече на техниките с коляно и лоу-кик. Хуст не пропусна и защитните маневри, като постоянно се стараеше да коригира грешки и да натъртва на малките детайли. Част от тренировъчната група Хуст бе бразилската звезда на GLORY – Бруно Газани, който в събота вечер също ще стъпи за пръв път на ринга на SENSHI.

SENSHI се организира със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News, Novinata.bg.