Начало Джудо Ивайло Иванов повежда България на Световното по джудо (СЪСТАВ)

Ивайло Иванов повежда България на Световното по джудо (СЪСТАВ)

Ивайло Иванов повежда България на Световното по джудо (СЪСТАВ)
0

Българският национален отбор по джудо тръгва за Световното първенство в Ташкент (Узбекистан), което ще се проведе от 6 до 12 октомври. В него на участие имат право само първите 100 състезатели в световната ранглиста.

Заявени са 584 бойци от 87 държави.

Дебют в шампионат на планетата в категория до 90 килограма ще направи лидерът на отбора Ивайло Иванов. Най-добрият наш джудист вече взе отличие този сезон сред новите си конкуренти на Европейската купа в Прага, Чехия.

В категория до 66 кг изпращаваме двама българи. Янислав Герчев ще излезе в тази дивизия, която е по-висока с една спрямо неговите обичайни килограми, на които взе сребърен медал на Европейското в София през април. В същата категория започва и Божидар Темелков, който е сред младите надежди в отбора.

Марк Христов ще играе при 73-килограмовите. Състезателят на „Шун джудо“ взе бронзов медал от шампионата на Стария континент този сезон и е готов за нови подвизи при мъжете.

Борис Георгиев стартира при 100-килограмовите. Именно в Ташкент през миналата година той спечели първото си отличие от голям форум – сребро на турнира от Големия шлем. На финала той загуби от родения в Брюксел българин Тома Никифоров.

При жените родната чест ще защитава Ивелина Илиева (57 кг). След Олимпийските игри тя прекрати кариерата си, но се завърна на татамито. В началото на септември го отбеляза подобаващо с тримф на турнира в Оберварт (Австрия).

Българската делегация ще включва трима треньори –  Ален Шмит, мениджър на националите, Ганчо Дойков и Свилен Скерлев. Отборът ще бъде воден от президента на федерацията Румен Стоилов.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.