Начало Senshi Лагер във Варна Ден 2: Акцент върху техника и завършващ удар

Лагер във Варна Ден 2: Акцент върху техника и завършващ удар

Лагер във Варна Ден 2: Акцент върху техника и завършващ удар
0

Сутрешната тренировка във втория ден от лагера на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU) във Варна (19-21 март) премина с акцент върх завършващия удар на бойците.

Това е третото издание на мастъркласа за тази година, като предишният през февруари беше с международно участие.

Лагерът с легендите Петер Артс и Семи Шилт се провежда в Двореца на културата и спорта и ще продължи до неделя.

Участниците отново бяха разделени на две групи. Четирикратният шампион на К-1 Шилт работи с инструкторите и ги изпоти с дълга и качествена загрявка. Още повече ги затрудни с любопитно упражнение – бой със сянка с партньор.

По този начин се изискваше всеки киокушин майстор да държи необходимата дистанция с партньора без да има контакт. Задачата се оказа сериозно изпитание за част от групата.

Трикратният шампион на К-1 Артс пое професионалните бойци и напредналите състезатели, като с всяко изминало упражнение изискванията към тях се увеличаваха. Нидерландецът обърна специално внимание на един на пръв поглед дребен, но важен детайл.

„Винаги следете очите на съперника. Този контакт е с колосално значение. Следете очите, не откъсвайте поглед от тях!“, съветваше Артс.

Любопитен здрав спаринг между Владимир Вълев-Питбула, който е национален треньор по кикбокс, и Интерконтиненталния шампион на WAKO PRO Християн Корунчев прикова вниманието на Петер Артс.

Двете групи минаха на крушите, като акцент беше завършващият удар.

На заниманието бяха отработени техники, а последното попадение трябваше да бъде изстреляно със 100% от възможностите.

„Бий се здраво и се забавлявай“, сподели Шилт пред строя в края на сутрешната тренировка. Легендата благодари на всички за добрата работа и се радва, че участниците в заниманието се забавляват.

Третият лагер на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз продължава с още една тренировка в днешния съботен ден – от 17:00 часа. На нея се очакват здрави спаринги и много екшън.

За още ексклузивни кадри, полезни видеа с упражнения и забавни моменти следете каналите ни в социалните мрежи Facebook и Instagram (Boec.BGBoec.com).

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.