Начало Senshi Лагерите на Професионалната лига на KWU – фабрика за шампиони без алтернатива

Лагерите на Професионалната лига на KWU – фабрика за шампиони без алтернатива

Лагерите на Професионалната лига на KWU – фабрика за шампиони без алтернатива
0

От 5 до 8 май Варна прие втория лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU) за годината. По традиция в България пристигнаха четири кикбокс величия – Петер Артс, Семи Шилт, Ернесто Хуст и Алберт Краус.

Киокушин каратисти, кикбоксьори и треньори от цялата страна отново се събраха в модерната мултифункционална зала „SENSHI Gym“. По време на майсторските класове легендите на К-1 разделиха участниците на четири групи и по този начин беше обърнато внимание на всеки един поотделно.

Благодарение на отличните условия всяка една от тях тренираше в отделна зала, като в последния ден бойците посетиха и фитнеса, където наблегнаха на упражнения за сила и издръжливост. С всеки следващ лагер се забелязва възходяща градация в представянето на участниците, а колективът се сплотява.

Отработени бяха както познати ефективни техники, така и нови комбинации. Спазването на дистанция, работата в клинч, бързината при защита и построяването на атаки бяха малка част от акцентите на втория за годината лагер на Професионалната лига.

В резултат на работата на четирикратния световен шампион на К-1 в тежка категория – Семи Шилт, с групата от инструктори, треньори и сенсеи, модерните тенденции за обучение на подрастващи ще бъдат имплементирани във всички клубове в страната. На специална тренировъчна сесия Шихан Асен Асенов затвърди знанията на сенсеите за фул контакта в киокушин карате и бяха отработени много важни техники за защита.

С много положителни емоции завърши поредният лагер на Професионалната лига на KWU. Чрез тези събития нивото на бойните спортове и изкуства у нас се покачва значително, като те са без алтернатива на родна земя. Организаторите обещават много изненади за участниците занапред и беше загатнато, че скоро в България ще пристигне друго голямо име от света на бойните спортове.

Снимки: Роман Одески

Снимка: Нешо Миладинов
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.