Начало Граплинг и BJJ Нови успехи за Том Харди в бразилското джу джицу (СНИМКИ)

Нови успехи за Том Харди в бразилското джу джицу (СНИМКИ)

Нови успехи за Том Харди в бразилското джу джицу (СНИМКИ)
0

Том Харди, който е един от най-известните холивудски акьори в нашето време, спечели нов турнир по бразилско джу джицу!

45-годишният лондончанин стигна до успех в надпреварата „UMAC Milton Keynes BJJ Open 2022“, която се проведе през уикенда във Великобритания.

В битка за златото Харди надделя над 42-годишния Анди Ледърланд.

„Обмислях дали да участвам в турнира в Милтън Кейнс. И тогава една сутрин прочетох името Едуард Харди – видях, че той наистина се е записал. Когато видях схемата предния ден, видях, че ще се срещна с него само ако се стигне до мач за бронзов медал или ако го видя на финал. През деня той спечели първия и втория си мач, така че в крайна сметка се срещнах с него на финала“, коментира Ледърланд.

„Той беше много концентриран. Интензивността, която той внася във филмовите си роли я внася и в спорта. Не каза нито дума, не каза нищо. Когато се стигна до мача, нямаше как да не забележиш, че това е той, но тогава просто се превърна в състезание. Направих грешка и той се възползва от това. Той абсолютно ме закова и ме прехвърли и всичко свърши сравнително бързо“, коментира Съдърланд двубоя с Харди.

След края на срещата Харди е казал няколко думи на своя опонент, но те са доста изненадващи:

„Каза ми: „Тези неща са изнервящи“ и въпреки че често е на екрана, той каза, че джу-джицу е истинско и изнервящо за правене“, сподели още Анди Съдърланд за най-известния човек, с когото се е срещал на татамито.

Припомняме, че през август Том Харди спечели благотворителен турнир по бразилско джу джицу, организиран от фондация „REORG“. Филмовата звезда е водещ посланик на благотворителната организация, която цели освен да помага финансово, и да развива и обучава хората да тренират бразилско джу джицу.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".