Начало Граплинг и BJJ ONE FC ще предложи още един сблъсък Самбо срещу BJJ

ONE FC ще предложи още един сблъсък Самбо срещу BJJ

ONE FC ще предложи още един сблъсък Самбо срещу BJJ
0

Азиатската верига за бойни спортове „ONE Fighting Championship“ ще противопостави две майсторки на Бразилското джу джицу и самбото на 18 ноември на галавечер, която ще бъде излъчвана по платформата „Prime Video“.

Шампионката по събмишън граплинг и носителка на черен колан по BJJ Даниел Кели ще се изправи срещу многократната световна шампионка по самбо Мария Молчанова.

Това ще бъде трети двубой в ONE между представители на тези бойни дисциплини. По-рано този месец настоящия световен шампион по събмишън граплинг Кейд Рутоло отказа четирикратния световен шампион по самбо Уали Куржев с ключ на крака, a седмица преди това Родриго Мрело отказа с ключ на крака шампиона на Русия по самбо Руслан Багдасарян.

https://jiujitsutimes.com/kade-ruotolo-heel-hooks-4x-sambo-world-champion-to-claim-one-title-calls-out-tainan-dalpra-and-tommy-langaker/

Президентът на ONE FC Чатри Сийдтонг сподели в свое интервю, че планира да противопоставя бойци от различни хватови спортове и да създава съперничество в организацията му с цел по-силно популяризиране на спортове, които не са познати на масата фенове.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".