Начало Интервюта Петър Касабов: За да станеш велик, трябва винаги да гониш първото място (ВИДЕО)

Петър Касабов: За да станеш велик, трябва винаги да гониш първото място (ВИДЕО)

Петър Касабов: За да станеш велик, трябва винаги да гониш първото място (ВИДЕО)
0

Треньорът на женския ни национален отбор по борба Петър Касабов разказа пред Boec.BG за трудния път до върха на световния спорт тази година.

Касабов бе отличен като най-добър треньор за 2018 г. на церемонията на годишните награди на Българската федерация по Борба. Ето какво мисли треньорът за тази награда и успешната за състезателките ни по борба година:

„Лично за мен тази награда е огромна, защото знам как е постигната и знам защо се дава. Никой не ни дава награди за разходка до залата, а за успехите, които екипът ми и момичетата са постигнали. Надявам се, момичетата да продължат да се трудят по същия начин и ще успеем.“

„Голяма част от момичетата бяха потенциални медалситки. Трудя се и им говоря, че човек трябва да е максималист и да гони първото място. Когато не успееш да станеш първи, ти трябва да си недоволен от себе си.  За да станеш велик, трябва винаги да гониш първото място. Това е моята цел в живота – да се трудим, за да успеем да станем първи. Ако не станем първи, взимаме си поука и продължаваме.“

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".