Начало Senshi Силови упражнения и работа във фитнеса в последния ден от лагера на KWU

Силови упражнения и работа във фитнеса в последния ден от лагера на KWU

Силови упражнения и работа във фитнеса в последния ден от лагера на KWU
0

Под знака на сериозната физическа подготовка и каляване на издръжливостта премина последната тренировъчна сесия от лагерa на Професионалната лига на KWU във Варна.

Събитието се проведе в периода 6-8 май в новото спортно бижу „Senshi Gym“. Неделната тренировка стартира в 09:00 ч. сутринта, а участниците пак бяха разделени на 4 групи.

Трикратният шампион на К-1 в тежка катeгория Петер Артс отново взе професионалните състезатели под крилото си, но този път тренировката протече във фитнеса.

В залата с тежестите бойците показаха че са не само изкусни атлети, но също така притежават и сериозна мощ. „Холандския дървосекач“ показа различни упражнения за експлозивност, мускулна издържливост и изометрична сила, а кривите лостове се подмятаха във въздуха сякаш на тях нямаше тежести.

Бившият шампион на „К-1 МАХ“ и „SUPERKOMBAT“ Алберт Краус отново работеше с най-младите състезатели. Нидерландецът сложи участниците в групи по двама и ги караше да показват упражненията от последните дни, като в същото време прибавяше по някоя нова комбинация и техника. „Ураганът“ отново работеше заедно с Владимир Вълев-Питбула, който бе неизменна част от всяка една сесия през последните дни.

Четирикратният шампион на К-1 Ернесто Хуст продължи традицията да показва удари и движения от пребогатия си арсенал. „Г-н Пефектен“ наблегна на контриращите техники, а бойците старателно повтаряха движенията и имплементираха наученото в спаринг сесии. Хуст завърши сесията със сериозен стречинг и чинно напомни на състезателите да играят свободно и да мислят, без значение дали са на татамито или на ринга.

Другият четирикратен шампион на К-1 при най-тежките – Семи Шилт, отново работеше със сенсеите и иснтрукторите. Родните треньори получиха ценни наставления относно провеждането на тренировките с подрастващите – от това как да поднасят новата информация и техники по разбираем за децата начин до разнообразяваето на тренировките и насърчаване на мисленето извън рамката.

Вторият за годината лагер на Професионалната лига на KWU завърши с традиционната обща снимка.

Снимки: Роман Одески