Начало Джудо Снежана Граматиков стана знаменосец на България

Снежана Граматиков стана знаменосец на България

Снежана Граматиков стана знаменосец на България
0

Джудистката Снежана Граматикова и гимнастикът Божидар Златанов поведоха като знаменосци българската делегация на церемонията по откриването на XVI младежки олимпийски фестивал. Събитието се провежда в Банска Бистрица, Словакия.

Всички отбори имаха по двама водачи, след като Международният олимпийски комитет въведе изискване всяка страна да има двама знаменосци – мъж и жена, в знак на равнопоставеност между половете.

Граматикова ще излезе на татамито вдругиден на турнира в категория до 57 килограма. Другият нащ джудист, който ще играе в сряда, е Мариян Палев при 73-килограмовите. В четвъртък ще се борят Христо Вълков (81 кг) и Радина Сербезова (63).

В петък ще бъде ред на Денис Рушидов (+100) и Вероника Петкова (78). В съботния ден ще участва смесеният ни отбор. Тимът ни е воден от треньорите Васил Митов и Виден Виденов.

На форума ще бъдат разпределени общо 119 медала в 10 вида спорт. Участват близо 2300 състезатели от 48 държави.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.