Начало Senshi Усилен труд с часове в първия ден от лагера на KWU във Варна
0

Усилен труд с часове в първия ден от лагера на KWU във Варна

Усилен труд с часове в първия ден от лагера на KWU във Варна
0

Над 6 часа тренировъчни часа се проведоха в първия ден от лагера на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (КWU). Бойците не показаха умора след тежката сутрешна тренировка и направиха още две тренировка през деня, които бяха също толкова изморителни.

За второто и третото занимание на деня участниците бяха разделени в две зали – едната група проведе заниманието си в зала „Владислав“, а другата група тренира за първи път в новото спортно бижу на Варна – „SENSHI GYM“.

В следобедната тренировка четирикратният световен шампион на К-1 Ернесто Хуст се ангажира с групата в чисто новата зала „SENSHI GYM“. Там бойците се учиха на тънкости в бойните спортове от него и чешката киокушин звезда Ян Сокуп.

Междувременно в зала „Владислав“ другите легенди на кикбокса от близкото минало Петър Артс, Семи Шилт и Алберт Краус проведоха тренировките си. В типичен за хумористичния стил на Семи, бившият четирикратен шампион на К-1 при най-тежките ангажира треньорите със забавни игри, които могат да имплементират в тренировките си с подрастващи. Неговите колеги инструктори, Артс и Краус, наблегнаха на завършването на нокаутиращи комбинации, а след това „разбъркаха“ групите си и дадоха началото на втората спаринг сесия за деня.

И в двете зали настроението кипеше заедно с тежкия труд. Големият брой участници (над 300 заявки от бойци от 13 държави) и енергията на лагера задържаха състезатели и треньори на крак и с усмивка не само през втората, но и през третата тренировка.

За третото занимание „Небостъргачът“ Шилт се ангажира с младите таланти, които тренираха в новото спортно съоражение „SENSHI GYM“, като в тренировката той бе подкрепян и от генералния секретар на KWU Шихан Александр Пичкунов и първия шампион на K-1 MAX и SUPERKOMBAT Алберт Краус. Шилт сподели още иновативни и интересни методи за провеждане на тренировки за малки и големи, a Краус разкри тънкости и детайли от динамичния му атакуващ стил пред бойците в леките категории.

В зала „Владислав“ по същото време холандските нокаутьори от 90-те Хуст и Артс „загряха“ бойците с високо интензивни упражнения по двойки на интервали. След упражненията за атака и контра-атака с повече от три удара, холандските величия „разбъркаха“ групите си и пуснаха свободен спаринг за повече 30 минути, което зарадва всеки един от състезателите.

Лагерът на Международната професионална лига на KWU продължава и на 26.02 (събота) и 27.02 (неделя) с още тежки тренировки с класни инструктори и бойци.

Снимки: Студио „Леземан“
тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".