Начало Senshi Варна приема нов тренировъчен лагер с К1 величията Петер Артс и Семи Шилт

Варна приема нов тренировъчен лагер с К1 величията Петер Артс и Семи Шилт

Варна приема нов тренировъчен лагер с К1 величията Петер Артс и Семи Шилт
0

Нов тренировъчен лагер начело с едни от най-големите имена в световния кикбокс предстои да се проведе в края на тази седмица във Варна. Морската ни столица ще бъде домакин на тренировъчен семинар на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Тренировките ще се водят от легендарните бойци от сериите Гранд При К-1 Петер Артс и Семи Шилт, които са рефери и коментатори на международните бойни галавечери SENSHI.

Практиките ще се провеждат по три пъти на ден в зала „Черно море“.

Първият ден от международния лагер (28-ми октомври) ще бъде отреден за посрещане на участниците и преминаването им през задължителни PCR тестове. Разходите за тях се поемат от организаторите. На 29-ти октомври ще се проведат 3 тренировъчни сесии – от 9:00, 14:00 и 18:30 часа. В събота, 30-ти октомври, са предвидени 2 тренировъчни сесии – от 9:00 часа и от 17:00 часа, а в неделя лагерът ще бъде закрит с една финална сутрешна тренировка от 10:00 часа.

Тренировъчните лагери на Професионалната лига на Световния киокушин съюз се провеждат с цел развитие умения на състезателите, а организирането им у нас е голям престиж за страната ни, защото я утвърждава уверено на световната сцена на бойните спортове. Инструктори в тренировъчните лагери са легендите в сериите К1 Гран При трикратният световен шампион Петер Артс и четирикратните световни шампиони от сериите К1 Гран При Семи Шилт и Ернесто Хуст.

Тренировъчните лагери на Професионалната лига се организират по инициатива на нейния председател шихан Иво Каменов, който е начело на Националната асоциация на бойните спортове в България, и се провеждат по няколко пъти в годината.