Начало Senshi Бойци и треньори показаха готовност преди Първото открито първенство SENSHI

Бойци и треньори показаха готовност преди Първото открито първенство SENSHI

Бойци и треньори показаха готовност преди Първото открито първенство SENSHI
0

Бойци и треньори преминаха през последните си изпитания преди Първото открито аматьорско първенство SENSHI и показаха, че са готови за битки.

По-рано днес в конферентната зала на хотел „Лонгоз“ в Камчия всички 60 бойци участници в първото по рода си състезание преминаха успешно официалното претегляне. По време на бойния спектакъл, който ще се проведе на 8-ми, 9-ти и 10-ти юли, бойци от 15 държави ще премерят сили.

Финалистите ще се сблъскат на събитието SENSHI 9 и ще се борят за първите по рода си Европейски пояси на SENSHI.

Всички 60 участници в Европейското са разделени в шест категории: -70, -75, -80, -85, -90, +90 кг. Всяка категория е съставена от 10 бойци.

 

 

След като всички бойци преминаха през официалното претегляне се проведе и съдийски семинар, в който главните рефери на SENSHI 9 разиграха ситуации, в които могат да бъдат отсъдени негативни точки за бойците и обсъдиха начините за достигане на победа от състезателите. Реферите, които вече имат солиден опит зад гърба си в ръководенето на мачове по правилата на KWU SENSHI и KWU Full Contact, показаха отлични знания и бързи реакции при вземането на решения в симулираните ситуации.

Малко след съдийския семинар проведе и техническа конференция, в която треньори, бойци и организатори на турнира обмениха информация. Наставниците на бойците успяха да зададат своите въпроси и получха отговори, които изясниха правила, регламент и други теми, свързани с битките, които ще се проведат в голямата зала на СОК „Камчия“ и Амфитеатъра на комплекс „Камчия“. Зрелищните сблъсъци ще бъдат открити за публика, а входът ще бъде безплатен.

 

Освен шестте финала, на SENSHI 9 феновете на бойните спортове ще се насладят и на още 7 професионални двубоя между бойци от 11 страни. Така на деветото издание на грандиозната гала ще станем свидетели на общо 13 запомнящи се битки по правилата KWU SENSHI и KWU Full Contact.

Първото открито Европейско първенство на SENSHI и международната бойна галавечер SENSHI 9 ще се проведат в рамките на 15-ия Международен летен лагер по киокушин, който започна на 4-и юли в Камчия и събра на едно място световната киокушин общност.

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Снимки: Студио „Леземанн“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".