Начало Senshi Александър Пичкунов: Европейското в Камчия ще бъде на много високо ниво

Александър Пичкунов: Европейското в Камчия ще бъде на много високо ниво

Александър Пичкунов: Европейското в Камчия ще бъде на много високо ниво
0

Тази събота в черноморския курорт Камчия ще се проведе 9-ото издание на международната професионална бойна галавечер SENSHI, която този път ще предложи двойно зрелище! На ринга на бойното шоу ще се изиграят 7 професионални двубоя между състезатели по бойни спортове от повече от 11 страни, както и още 6 наелектризиращи сблъсъка за първите по рода си Европейски пояси на Професионалната лига на KWU. По този повод разговаряхме с Шихан Александър Пичкунов, който е генерален секретар на Световния киокушин съюз, главен рефер на SENSHI и един от инструкторите на лагерите на KWU Професионалната лига.

„Както си спомняте миналата година участниците от отделните държави бяха по-малко в сравнение с тази. Всички тренировъчни сесии тогава се провеждаха на открито заради пандемията. Броят на състезателите в турнирите също беше по-малък, докато сега на 15-тото издание на Международния летен лагер в Камчия присъстват бойци от 29 държави“, посочва Пичкунов.

Първите 6 сблъсъка от бойната карта на деветото издание на SENSHI  ще бъдат между финалистите от първото Открито Европейско първенство на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. То ще започне два дни по-рано – на 8 и 9 юли в голямата зала на спортно-оздравителния комплекс „Камчия“. В него ще участват 60 състезатели от 15 страни, разпределени в 6 категории, а 12-те победители на 9 юли, ще се класират за големите финали.

„Знаете, че заради пандемията, миналата година състезателите нямаха възможност да участват на различни първенства, както и да ходят на тренировъчни лагери. Сега всички бойци са изключително надъхани да се изявят и побеждават. Затова бих могъл да кажа, че това Европейско ще бъде на много високо ниво“, добавя Шихан Пичкунов.

Европейското първенство трябваше да се състои през миналата година, но заради усложнената епидемиологична обстановка в цял свят, наложена от разпространението на COVID-19, беше отложено. Сега организаторите от KWU International Professional League ще го проведат в рамките на най-голямото световно киокушин събитие.

„Приемахме заявки само на спортисти, които се състезават на киокушин. Очакваме битките да бъдат изключително вълнуващи, а бойците са готови за изразителни победи“, казва още той.

Цялото интервю може да видите във видеото:

Бойната вечер ще започне в 20,00 часа на 10 юли в Амфитеатъра в Камчия и ще бъде със свободен вход за всеки, който иска да стане свидетел на качествени двубои.

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.