Начало Киокушин Ясни са датите за световното първенство по киокушин за мъже и жени

Ясни са датите за световното първенство по киокушин за мъже и жени

Ясни са датите за световното първенство по киокушин за мъже и жени
0

Световният киокушин съюз (KWU) официално обяви датите на 4-ото световно първенство по карате киокушин за мъже и жени. То ще се проведе на 7 и 8 декември 2019 г. в Астана, Казахстан под егидата на международната централа.

Домакинът бе обявен още в началото на месец декември миналата година във Варна, когато в Двореца на културата и спорта се проведоха паралелно 2-ото Европейско първенство за мъже, жени и ветерани и 6-ото Световното първенство за юноши и девойки. Там членовете на KWU на свое заседание избраха Казахстан да приеме планетарния шампионат през 2019 г.

Очаква се в него участие да вземат 60 страни, като всяка една има право да излъчи по един състезател в категория. Изключение има само за домакина, като Казахстан ще бъде с по двама национали.

При мъжете категориите ще бъдат девет  (60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 95 кг), а при жените шест (50, 55, 60, 65, 70, 70+ кг). От Световния киокушин съюз посочват, че България е сред водещите световни сили в този спорт, като останалите са Япония, Русия, Испания, Полша, Бразилия, ЮАР, Австралия и други.

Повече подробности във файла:

Пресс-релиз 4-го Чемпионата мира KWU по киокусинкай проект от 10.01.2019 2

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.