Начало Граплинг и BJJ Златен медал за българин на международен турнир по BJJ в Мадрид

Златен медал за българин на международен турнир по BJJ в Мадрид

Златен медал за българин на международен турнир по BJJ в Мадрид
0

Българският състезател по бразилско джу джицу и събмишън граплинг Калоян Лулев завоюва златен медал от отворения международен турнир в Мадрид, Испания на Международната федерация по бразилско дуж джицу (IBJJF).

Състезателят на „Боен Клуб Левски София“ стана първенец в категория до 82 килограма в дивизията за мъже/сини колани. По пътя към златния медал 20-годишният българин надделя над съперници от Испания, Великобритания и Украйна по точки. Схватките на татамито в Мадрид се изиграха на 25.06 (събота) и събраха нд 300 участници от целия свят.

Това е втори златен медал за Лулев в рамките на по-малко от месец. На 11-и юни той стана и първенец в категория до 77 килограма за мъже/сини колани на международния турнир от веригата „Abu Dhabi Jiu-Jitsu Pro“ в Бургас.

През месец април Калоян отново достигна до финал на елитен международен турнир. Тогава той се окичи със сребро от състезание на веригата AJP в трета държава – Португалия.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".