Начало Senshi Николай Йоргов и Кристиян Дойчев – дисциплина, уважение и постоянство (ВИДЕО)

Николай Йоргов и Кристиян Дойчев – дисциплина, уважение и постоянство (ВИДЕО)

Николай Йоргов и Кристиян Дойчев – дисциплина, уважение и постоянство (ВИДЕО)
0

Кристиян Дойчев и Николай Йоргов записаха имената си като първите българи с шампионски пояси от дебютното Европейско първенство на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Надпреварата се проведе в рамките на три дни, като бе част от програмата на 15-ото издание на Международния летен лагер по киокушин в Камчия, а финалите се проведоха по време на деветото издание на бойната верига SENSHI.

„Пътят винаги е труден, минахме през тежка подготовка. Това, което го правим в залата, успяхме да го приложим на ринга и победихме и двамата“, сподели Николай Йоргов в студиото на „България сутрин“.

Той е сребърен медалист от Световно първенство по карате и по муай тай. Има 7 професионални срещи на ринга, в които е допуснал само една загуба.

„Преодоляваш загубата, изправяш се по-силен и мислиш напред. Това е процес, в който човек се учи цял живот. Най-важни са дисциплината и уважението. Самодисциплина и постоянство, няма как да научиш всичко за един-два дни. Учи се във времето и е необходимо постоянство всеки ден. За да се поддържа постоянството е нужна дисциплина“, посочи още Йоргов.

Двамата с Кристиян Дойчев са категорични са, че шампионският характер се изгражда по време на тренировките.

„Емоцията е доста голяма, когато чуеш толкова българи да скандират името ти и да споделят успеха с теб. Чувството е неописуемо! И двамата успяхме да зарадваме с титли всички българи, които ни подкрепиха. Най-важното е винаги да мислиш единствено за победа и да постигнеш най-доброто от себе си“, каза Дойчев пред Bulgaria ON AIR.

През годините той се е класирал на второ място на Световно първенство по карате киокушин, ставал е и няколко пъти европейски шампион за мъже и за юноши. Тренирал е и бокс доста години, има второ място на Европейско първенство.

Двамата не се чувстват в сянката на другите спортисти и казват, че бойните спортове набират все по-голям интерес и се развиват. И Йоргов, и Дойчев не биха се пуснали в ММА боевете.