Начало Борба Бронз за Юлияна Янева. Женската ни борба с 4 медала от Европейското

Бронз за Юлияна Янева. Женската ни борба с 4 медала от Европейското

Бронз за Юлияна Янева. Женската ни борба с 4 медала от Европейското
0

Юлияна Янева донесе четвърто отличие за женската ни борба от Европейското първенство за мъже и жени, което се провежда в Будапеща. Представителката ни в категория до 72 килограма излезе последна от родната група на тепиха в унгарската столица.

В битката за третото място Янева се изправи срещу Александра Анхел от Румъния, а в нейния ъгъл застана Серафим Бързаков.

След 90 секунди игра румънката получи наказание за пасивност, а 30-те секунди донесоха 1 точка за българката.

През втората част нашето момиче бе по-пасивно и съответно се стигна до изравняване в резултата. След атака на Янева и превъртане на двете състезателки, първоначално бяха отсъдени 2 точки за Юлияна. От щаба на съперничката ѝ поискаха преразглеждане, което бе спечелено. Съдиите отсъдиха първо 2 точки за Анхел, а следващите 2 за Янева, което бе важно за крайния изход.

Последните 15 секунди Александра опита да атакува българката, но тя показа добра защита. Янева спечели медала след 3:3 и правилото за последно спечелени точки.

Другата наша представителка, която излезе в битка за бронза – София Георгиева (категория до 65 килограма), загуби с 3:4 от румънката Криста Тунде. В тази категория в битка за титлата излезе българката Елис Манолова, която обаче се състезава под флага на Азербайджан. Манолова отстъпи с туш след 100 секунди игра пред Татяна Рижко, която пък донесе втора европейска титла за Украйна.

Така българското участие при дамите приключи с 4 медалаевропейска титла за Тайбе Юсеин, сребро за Евелина Николова и Миглена Селишка, и бронз за Юлияна Янева.