Начало Борба Футболните национали на Киргизстан се нахъсват с борците на страната си (СНИМКИ)

Футболните национали на Киргизстан се нахъсват с борците на страната си (СНИМКИ)

Футболните национали на Киргизстан се нахъсват с борците на страната си (СНИМКИ)
0

Националният отбор по футбол на Киргизстан излезе, в една от последните си тренировки преди сблъсъка с Палестина (спечелен от киргизите с 1:0), с тениски, на които бяха щамповани ликовете на тримата олимпийски медалисти на страната от Олимпийските игри в Токио.

Това са борците Айсулу Тинибекова (сребърна медалистка в категория до 62 кг при жените), Ахзол Махмудов (сребърен медалист в кат. do 77 кг в класическия стил) и Меерим Жуманазарова (бронзова медалистка в категория до 68 кг при жените).

Новината разкри настоящата световна и азиатска шампионка по борба при 62-килограмовите – Айсулу Тинибекова в социалните мрежи.

„Благодаря ви, момчета! Готини щампи! Играчите на националния отбор по футбол на Киргизстан днес излязоха на терена с тениски с нашите изображения преди мача с футболистите от Палестина! Късмет! Желая ви победа С вас сме“, написа Тинибекова в профила си в Instagram.

Киргизстан направи най-силните си Олимпийски игри благодарение на представители на бойните спортове. Държавата от Средна Азия, която има население от около 6 милиона и 400 хиляди души, спечели общо три медала (2 сребърни и 1 бронзов) на Игрите в Токио, с което се нареди на 70 място по медали.

Бившата съветска република има общо седем олимпийски медала в своята съвременна история, която стартира от Игрите в Атланта, провели се през 1996 година. Никога нейни спортисти не са печелили златен медал, а за първи път стигат до поне две сребърни отличия на един форум. Общата статистика е 3 сребърни и 4 бронзови медала.

Интересното е, че всички отличия на Киргизстан са спечелени от представители на бойните спортове (6 в борба и 1 медал в джудо).

Преди Игрите в Токио, най-успешни за страната бяха Олимпийските игри в Пекин, състояли си през 2008 година. Тогава отново трима борци носят 3 медала за Киргизстан ( 1 сребърен и 2 бронзови).