Начало Борба Класиците се готвят със звездите на Куба в Тетевен
0

Класиците се готвят със звездите на Куба в Тетевен

Класиците се готвят със звездите на Куба в Тетевен
0

Националният ни тим по борба в класическия стил има възможно най-добрите спаринг партньори, по пътя към Олимпийските игри в Токио. Родните състезатели са на лагер в Тетевен, където правят тренировки със звездите от кубинския представителен тим. Момчетата от „Острова на свободата” ще останат в България до 2 юли, като това е етап от подготовката им за състезанията под петте преплетени кръга.

Куба има пълен състав от шестима борци в класическия стил за Токио. Страната е единствената, която успя да си спечели шест квоти за японската столица. България ще бъде представена там в този стил от двама състезатели – Айк Мнацаканян (77 кг) и Кирил Милов (97 кг)

У нас за атака на четвърта си олимпийска титла се подготвя Михай Нунес Лопес в категория до 130 кг, който пристигна в Тетевен с трима спаринг партньори. В състава на гостите е и друг олимпийски шампион – Исмаил Бореро, спечелил злато в категория до 59 кг на Игрите в Рио 2016.

Да посети подготовката на националите и кубинците отиде и Гриша Ганчев, член на Управителния съвет на БФ Борба. Гостите от своя страна са останали очаровани от базата в Тетевен и са отклонили офертите да преместят подготовката си в Самоков.

Националните отбори на България и Куба водят съвместна подготовка в Тетевен. Снимки: Bul-wrestling.org