Начало Борба Кошмарът Кумар пак застигна Вангелов
0

Кошмарът Кумар пак застигна Вангелов

Кошмарът Кумар пак застигна Вангелов
0

Георги Вангелов допусна нова загуба от Рави Кумар. Водещият ни борец в свободния стил, който зае пето място на Олимпийските игри в Токио миналата година, отново отстъпи на силния индиец. Този път това се случи на старта на „Дан Колов – Никола Петров“.

Двамата се срещнаха още в първия кръг в категория до 61 килограма на турнира във Велико Търново. И както на Игрите в японската столица (тогава в категория до 57 кг), така и сега, победата пак отиде в ръцете на Кумар.

За съжаление Вангелов не успя да се справи със сребърния медалист от Токио и отстъпи с 3:8. По-късно днес ще стане ясно дали индиецът ще стигне до финал и ще изтегли национала ни на репешаж за бронза.

При жените Сезен Белберова постигна победа и загуба в категория до 55 кг. София Георгиева също стартира с успех при 65-килограмовите, след като се наложи над унгарката Анна Немеш.

Срещите бяха изгледани от легендата Валентин Йорданов, почетен президент на федерацията, Христо Маринов, президент на родната централа, както и много изявени наши бивши борци. Сред тях Симеон Щерев, Радослав Великов, Михаил Ганев, Рахмат Сукра и др. Схватките във Велико Търново продължават, като полуфиналите се очаква да започнат от 17:30 часа.

Снимки: БФ БОРБА