Начало Борба Петър Касабов за Тайбе: Можеше и по-добре
0

Петър Касабов за Тайбе: Можеше и по-добре

Петър Касабов за Тайбе: Можеше и по-добре
0

Старши треньорът на националния ни тим по борба при жените – Петър Касабов изрази съжаление за развоя на схватката на Тайбе Юсеин. Спортист №1 на България за 2018 година отстъпи на полуфиналите на японката Юкако Кавай с 2:3 точки и ще се бори за бронзовото отличие при 62-килограмовите на Олимпийските игри.

„Много неща могат да се кажат в момента, но нека да починем и аз да поема малко въздух, за да видя какво точно не се получи. Близо бяхме. Имаше една спорна ситуация, от която можеше да искаме нещо повече, но те дадоха една точка. Определено можеше и по-добре. Вече чакаме утрешния ден”, бяха първите думи на Касабов пред БНТ.

Той сподели, че Тайбе е била затруднена от затворената игра на японката и нейната много добра защита. „Не беше толкова до предпазливост, колкото до играта, която предложи противника. Японката не пожела да се открие. Веднъж ние се изправихме и тя контраатакува и ни хвана двата крака. През цялото време бе наведена и чакаше момента. Ние изтървахме нашия шанс. Самата схватка протече по този начин, японката не ни даде шанс, не се откри”, констатира специалистът

.

Тайбе Юсеин допусна една грешка, която се оказа решителна в схватката на полуфинала. Снимки: LAP.BG

Касабов допълни, че дългото отсъствие от тепиха на Юсеин заради операцията на коляното също е оказало влияние, но въпреки това тя има сили да спечели бронзовото отличие. „Щом сме тук, надяваме се всичко да е забравено. Не може да сме както бяхме преди, но когато има борба, когато се търси, нещата се получават. Имаме увереност, че ще се получат нещата. Ще се съберем, ще помислим и смятам, че утре ще е наред всичко”, каза още Касабов.

Тайбе ще чака победителката от репешажната схватка, която да излъчи нейния съперник за бронзовия медал. Тя ще бъде определена от мача между рускинята Любов Овчарова и Хена Йохансон (Швеция). Двубоят им е от 5:07 часа сутринта, а срещата за бронза е от 13:46 часа в сряда.