Начало Борба Садулаев заменя Световното със Спартакиада (СНИМКА)

Садулаев заменя Световното със Спартакиада (СНИМКА)

Садулаев заменя Световното със Спартакиада (СНИМКА)
0

Борецът Абдулрашид Садулаев, двукратен олимпийски, петкратен световен и четирикратен европейски шампион в свободния стил, заедно с целия руски национален отбор ще пропуснат Световното първенство за мъже и жени, което ще се проведе в Белград от 10 до 18 септември.

Причината е, че Русия и Беларус бяха отстранени от всякакъв вид големи спортни форуми поради военния конфликт в Украйна.

„Събиране в Кисловодск (Олимпийската спортна база на Русия). Отборът започва последния етап от подготовката си за Спартакиадата в Казан“, написа „Аварския танк“ в профила си в Instagram.

Спартакиадата на най-силните тази година е планирана да се проведе на 20-29 август в три града наведнъж – Казан, Москва и Санкт Петербург, съобщи министърът на спорта на Руската федерация Олег Матицин.

„Министерството на спорта ще проведе Спартакиадата на най-силните от 20 до 29 август. В събитието ще участват руски спортисти, ние планираме програмата в съответствие с програмата на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Готвим се да проведем състезания в няколко града – Москва, Казан и Санкт Петербург, това се дължи на логистиката и наличието на спортни съоръжения“, каза Матицин пред „ТАСС“.

Победителите и призьорите в Спартакиадата ще получат възнаграждения на нивото на победителите в световните първенства.

„Резултатите от спартакиадата също ще бъдат взети предвид за присъждане на титли и категории“, добави шефът на Министерството на спорта.