Начало Борба Световната федерация по борба с кампания за спортни мениджъри

Световната федерация по борба с кампания за спортни мениджъри

Световната федерация по борба с кампания за спортни мениджъри
0

Световната федерация по борба не спира да търси варианти да популяризира борбата, като непрекъснато се включва или стартира нови кампании по света. Този път от централата обявиха програма за стипендии, която ще предостави на своите членове по-големи възможности за усъвършенстване, развитие и надграждане на квалификациите им.

Стипендиите се предлагат в партньорство със Световната академия по спорт (WAoS), лидер в разработването на специализирани образователни програми в спортната индустрия.

Партньорството ще предостави възможности за членуващите федерации с една напълно финансирана стипендия за изучаването на международен спортен мениджмънт, с които от UWW искат да популяризират борбата по света.

GR 87kg Kiryl MASKEVICH (BLR) df. Istvan TAKACS (HUN)

Предвид пандемията от COVID-19 курсът ще се проведе онлайн, а планът му е за период от пет години. В момента в програмата за спортни мениджъри се обучават над 100 студенти, които представляват повече от 20 спорта и 60 националности.

Курсът е проектиран и написан от автори на съдържание, които редовно работят със спортисти и е наблюдаван от експертна референтна група, представляваща няколко международни федерации.

„Радваме се, че си партнираме със Световната академия по спорт, за да дадем възможност на нашите членове да придобият нови квалификации, чрез участие във водещите образователни програми на WAoS. Насърчавам всяка федерация-членка, която би искала техният персонал да кандидатства за наличните стипендии, да подаде кандидатурите си, тъй като това може да е първата стъпка към нови кариери“,каза директорът по развитие на UWW, Деяна Ниамкей.  

Световната спортна индустрия се развива изключително бързо, а търсенето на висококвалифицирани висши мениджъри се увеличава.  Кандидатите за програмата за стипендии ще бъде отворена между 25 октомври и 12 декември за прием през януари 2022 година.