Начало Бокс Братята Кличко настояват Бивол да бъде премахнат от сблъсъка с Канело

Братята Кличко настояват Бивол да бъде премахнат от сблъсъка с Канело

Братята Кличко настояват Бивол да бъде премахнат от сблъсъка с Канело
0

Световният шампион на WBA в лека тежка категория – Дмитрий Бивол, се подготвя за най-значимата битка в кариерата си.

Руснакът ще се изправи срещу мексиканската супер звезда Саул Алварес на 7-ми май в Лас Вегас. Договорите са подписани, първата пресконференция се състоя миналата седмица.

Две величия от близкото минало вярват, че руснакът не бива да бъде допускан до подобен мач заради военния конфликт в Украйна. Сатва въпрос за двамата най-успешни украински боксьори – Виталий и Владимир Кличко.

Бившите хегемони в тежката категория призоваха боксовите ръководни органи и правителството на САЩ да се намесят и да отнемат златната възможност на 31-годишния Бивол.

Причина за това искане са продължаващите военни действия на руската армия в Украйна. Виталий, който е кмет на столицата Киев, заяви следното:

„Това не е срещу човека Дмитрий Бивол. Това наказание трябва да бъде наложено, за да може Украйна да приложи натиск върху руското правителство“.

По-малкият брат – Владимир, добави:

„Важно е на този боксьор да му бъде забранено да се бие в САЩ, така както на всички руски спортисти им е забранено да участват в международни състезания и турнири.

„Нямаме нищо против атлетите на Русия, става въпрос за политиката на тяхната държава. Всеки руснак трябва да бъде наказан в този случай. Само така ще покажем на Русия, че светът е обединен и тази безсмилена война трябва да спре“, добави Владимир.