Начало Бокс Бътърбийн отново в спортна форма на 55 години. Предизвика Джейк Пол

Бътърбийн отново в спортна форма на 55 години. Предизвика Джейк Пол

Бътърбийн отново в спортна форма на 55 години. Предизвика Джейк Пол
0

Боксовата легенда Ерик Еш, по-добре познат като „Бътърбийн“, е свалил доста килограми. Дори твърди, че е в най-добрата форма в живота си. Той е на 55 години и иска един последен мач срещу YouTube сензацията Джейк Пол.

Еш се оттегли от спорта през 2013 г. и оттогава наддаде доста килограми, върху и без това пищното си телосложение. Сега се е захванал здраво със спорт и в подготовката му участва бившата звезда от WWF – Далас „Диаманта“ Пейдж. Той има зала за йога и явно е помогнал много с излишните килограми на Ерик Еш.

„Работим усилено, за да мога да тичам отново и се чувствам в най-страхотната форма в целия си живот – разказва „Бътърбийн“. – В момента съм на теглото, с което излизах на ринга. За да добиете представа, ще ви кажа, че не съм бил толкова лек от 20 години.“

Голямата новина е, че ще се завърне за един последен мач.

„След една година ще съм готов и искам Джейк Пол! Тук съм за теб, приятел! Хайде да го направим!“, казва боецът.

„Бътърбийн“ е истинска сензация в Америка в началото на 90-тте. Става известен с участието си и спечелването на няколко издания „Турнир на здравеняците“. Налага му се да мине на диета за да влезе в горната граница на тежка категория, която е 180 кг. Режимът му включвал главно пилешко и боб. Оттам идва и прякорът му, който се превежда като „бобче“.

Интересно е, че мачовете му почват да се излъчват по телевизията само след два изиграни двубоя. За справка, Майк Тайсън получава същата привилегия след 7 победи на професионалния ринг.

В кариерата си на боксовия ринг има изиграни 91 мача, като записва 77 победи. Едва срамежливата бройка от три срещи се е изиграла отвъд четвъртия рунд.

Прелюбопитната му кариера е ознаменувана и от цели 28 ММА битки. Противно на всякакви очаквания, в седем победи той кара противниците му да се предадат.