Начало Бокс Даниел Петров-Пинчера готов да се завърне в бокса

Даниел Петров-Пинчера готов да се завърне в бокса

Даниел Петров-Пинчера готов да се завърне в бокса
0

Една от големите легенди на българския бокс – Даниел Петров, обяви желанието си да се завърне в любимия спорт. Олимпийският, световен и двукратен европейски шампион призна, че се водят разговори да започне треньорска кариера. Сред вариантите е да започне работа в „Локомотив“ (София), където треньори са последната олимпийска медалистка за страната ни Стойка Кръстева и личният ѝ треньор Борислав Георгиев.

„Имам желанието отново да съм част от бокса. Искам да се върна и да помогна на младите, да им предам знанията си, за да успеят и те в този спорт. Смятам, че имам още какво да дам на децата”, коментира Даниел Петров в Пресклуб „България“.

Там той получи и „Златен трикольор” по повод 50-годишния си юбилей.

Снимка: LAP.BG

На церемонията присъства главният треньор на женския ни национален отбор Ангел Ангелов, под чието ръководство „Пинчера“ завоюва олимпийско злато в Аталанта 1996 г. Специална изненада за Петров бе и появата на олимпийската шампионка от Токио Стойка Кръстева.

Петров има още сребърен медал от Летните олимпийски игри в Барселона 1992, а освен това е рекордьор по спечелени медали (общо 12) за България от най-големите първенства.

Снимка: LAP.BG

„Пинчера” припомни истории от близкото минало и големите успехи, които постигна на ринга. Във видеото може да чуете как посрещна половинвековния си юбилей, равносметката за боксовата му кариера, за трудности и за загубения финал в Барселона.