Начало Бокс Джордж Форман: Дерик Люис щеше да стане голям боксьор
0

Джордж Форман: Дерик Люис щеше да стане голям боксьор

Джордж Форман: Дерик Люис щеше да стане голям боксьор
0

Легендарният американски бивш шампион по бокс в тежка категория Джордж Форман си спомни как веднъж е видял боксовия потенциал в Дерик Люис и е искал да стане негов ментор и мениджър.


Преди повече от десетилетие, много преди феновете на ММА да знаят за „Черния звяр“, Люис можело да стане професионален боксьор. Форман обърнал внимание на Люис в една от боксовите зали и го поканил Дерик да започне професионална боксова кариера.

Люис обаче решил да се пробва в ММА и след дебютната си битка решил да остане в този спорт. Джордж Форман си спомня с разочарование избора на Люис.


Той взе решението да отиде в ММА и това беше мъдър ход, но за мен това беше сърцераздирателен ход, защото можеше да стане страхотен боксьор“, разказа Форман.

Той също така смята, че 36-годишният Люис все още може да постигне добри резултати в бокса.

Ако той има правилния двубой в тежка категория, той може да се справи добре. Ще му помогна. Със своя опит и допълнителни умения той може да бъде страхотен боксьор и да печели много пари„, добави Форман.


На 8 август в основното събитие на турнира UFC265 Люис ще се изправи за временната титла на UFC в тежка категория срещу французина Сирил Ган.