Начало Бокс Джошуа активира клаузата за реванш!
0

Джошуа активира клаузата за реванш!

Джошуа активира клаузата за реванш!
0

Антъни Джошуа и Александър Усик ще се изправят отново един срещу друг. Ей Джей е активирал клаузата за реванш, като вторият мач между двамата трябва да се проведе най-късно през месец март следващата година.

Новината бе потвърдена от мениджъра на новия световен шампион в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO Александър Красюк. Според него опцията за мач в Украйна е доста малко вероятна.

„Реваншът фигурираше в договора и той беше активиран от страна на Антъни Джошуа. Усик е радостен от този факт и ми каза, че ще има възможност да победи два пъти Джошуа, което е наистина отлична новина. Имаме ограничение във времето, когато трябва да се проведе реваншът. Това ще стане през февруари или март”, коментира на пресконференция в Киев Красюк.

Той допълни, че вариантът Олимпийският стадион в столицата да е домакин, е невъзможен, поне не и в този период от годината. „Зимата в Украйна знаете, че е доста люта и трудно може да се състои такъв мач на открито. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да докараме този двубой в Украйна, но има обстоятелства, които не зависят от нас”, каза още Красюк.

Oleksandr Usyk of Ukraine celebrates after his unanimous decision victory over Anthony Joshua of Britain in their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)