Начало Бокс Джошуа си намери „двойник” на Усик
0

Джошуа си намери „двойник” на Усик

Джошуа си намери „двойник” на Усик
0

Антъни Джошуа (24-1) изглежда си е намерил подходящ спаринг партньор, който да го подготви за сблъсъка с Александър Усик (18-0). Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO е включил в тренировките си за двубоя с украинеца негов ирландски „двойник”.

Става въпрос за 25-годишния ирландец Томас Карти. Той има един мач при професионалистите досега, дебютирайки с победа по точки в края на май срещу Ричард Пхакадзе (0-2). Карти се доближава като габарити до тези на Усик, а в случая важното е, че боксира с обратен гард като бившият абсолютен шампион в полутежка категория.

От ирландеца се очаква да имитира всички движения, които Саша има на ринга. От лагера на Джошуа са имали сериозни затруднения, докато намерят подходящ боксьор, с обратен гард и габаритите на Усик, който да е съгласен да прави спаринги с Ей Джей. Шампионът вече навлиза в етап от подготовката, в който трябва да прави тренировъчни мачове, за да е готов за сблъсъка с украинеца през септември.

Хърн разкри датите за Джошуа – Усик

Това е просто спаринг. Не си позволяваме някакви волности. Никой не е искал нищо конкретно като действие от мен. Аз съм левичар и съм бърз в краката. Движа се добре, така че по естествен път сякаш имитирам Усик. Може да се усети напрежението по време на тренировките. Всички са тук, за да работят. Атмосферата е невероятна. Ей Джей е много готин. Той е шампион, но се държи като момче от квартала. Моите цели са същите като неговите преди години – да стигна върха. Желязото се точи с желязо”, коментира участието си в спарингите Карти.