Начало Бокс Гаф в ефир: коментатори се присмяха на починалия африкански боксьор

Гаф в ефир: коментатори се присмяха на починалия африкански боксьор

Гаф в ефир: коментатори се присмяха на починалия африкански боксьор
0

Бившият боксьор и насоящ коментатор Тимъти Брадли и колегата му Джо Теситор сътвориха голям гаф по време на двубоя Едгар Берланга – Алексис Ангуло. Без да осъзнават нетактичността си, двамата се позабавляваха, говорейки за видеото, в което се вижда дезеориентираният африкански боксьор Симисо Бутлези, който почина два дни мача си.

Между един от рундовете Джо Теситор коментира двата поредни опита на Алексис Ангуло да отиде в противоположния ъгъл между рундовете. Брадли му отговори, че е виждал и по-лошо.

„Това е нищо, Джо – каза Брадли – В момента в интернет циркулира видео с боксьор (б.р. – Симисо Бутлези), който прати съперника си в нокдаун. Тогава той се върна в неутралния ъгъл, а когато съдията поднови играта, този започна да се бие призраци.“

Тук Теситор задълбочи гафа, като започна да се смее, а Брадли продължи.

„Казвам ти, Джо. Започна да се боксира с някого в ъгъла, когато съдията им каза „Бокс!“

Поставиха в кома боксьора, който се би с въздуха

Няколко минути по-късно, явно вече информиран за трагичния край на Бутлези, Брадли се извини на зрителите и на близките му.

„Искам да използвам момента да се извиня за изявлението, което направих преди малко – започна Брадли. – Нямах никаква представа, че боксьорът от видеото, за когото говорех, е починал преди няколко дни. Моля вас и близките му за прошка!“

Почина боксьорът, който се би с въздуха

Джо Теситор пък заяви, че е знаел за смъртния случай, но е нямал идея за видеото, което предхожда ситуацията.