Начало Бокс Головкин покори Токио и влезе в историята

Головкин покори Токио и влезе в историята

Головкин покори Токио и влезе в историята
0

Генадий Головкин е вторият боксьор над 40-годишна възраст, който обединява световни титли. Шампионът от Казахстан следва примера на великия Бърнард Хопкинг, който го прави на 49!

Сега отново е на трона в средна категория, като удиви всички с няколко свои постъпки.

Малко след победата над Мурата му подари робата си, а по-късно влезе в неговата съблекалня и му върна шампионския пояс.

Битката приключи в деветия рунд, когато от ъгъла на Японеца хвърлиха кърпата. Така Головкин превзе Сайтама и сломи големия шампион на негова територия.

Сега се очаква казахстанецът да завърши трилогията със Саул Алварес – Канело. Именно от него е единствената му загуба в 44 професионални мача. Съдийските решения и в двете им изминали битки бяха широко дискутирани.

Сблъсъкът е планиран за мексиканския Ден на независимостта през септември.

В авторитетния сайт за боксова статистика „boxrec“ определят Генадий Головкин за световен №1 в средна категория.

Два дни преди победата си над Мурата той навърши 40 години. Мнозина се питат дали няма да има огромни проблеми срещу Канело, който се намира в зенита на своята кариера.

С оглед на показаното обаче Головкин изглежда се намира в супер форма!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.