Начало Бокс Как Крис Юбенк изпусна мача на живота си заради снимка

Как Крис Юбенк изпусна мача на живота си заради снимка

Как Крис Юбенк изпусна мача на живота си заради снимка
0

Изключително странна и същевременно интересна история за фамилията Юбенк разказа британският боксов промоутър Еди Хърн.

Крис Юбенк-старши е един от най-добрите британски боксьори, световен шампион в две категории през ’80-те и ’90-те години на миналия век.

Embed from Getty Images

Синът му Крис Юбенк-младши е перфектен пример за графата „Какво можеше да бъде?“ Наследникът не е слаб боксьор, но като че ли никога не взе присърце боксовата си кариера, изкарвайки сериозни суми в други поприща и бизнес среди.

Embed from Getty Images

Историята на Еди Хърн чудесно подкрепя тезата, че кариерата на 30-годишният британец можеше да бъде далеч по-бляскава, ако не бяха лудите прищявки и „включвания“ на баща му, който през голяма част от времето е негов треньор, мениджър и каквото още се сетите.

През 2016 г. Еди Хърн се опитва да уреди двубой между световния шампион в средна категория Генади Головкин и Крис Юбенк във Великобритания. Оказва се, че мегасблъсъкът е бил много близо до финализиране, но това така и не се случва и вместо Юбенк-младши срещу Головкин излиза Кел Брук.

Embed from Getty Images

„Бяхме аз, Крис Юбенк-старши и Крис Юбенк-младши“, разказва Еди Хърн за преговорите между двата лагера.

„Всичко беше готово, имахме договорка. Тогава изведнъж Юбенк-старши ме дръпна и ми каза: ‘Едуард, в офиса на баща ти има моя снимка на стената, на която удрям Найджъл Бен. Съдийските карти също са там, искам да свалиш снимката и да ми я дадеш„.

(Крис Юбенк-старши и Найджъл Бен се бият два пъти, като враждата им е историческа и запомняща се, особено за британските фенове. Бари Хърн, основателят на „Matchroom Boxing“ и баща на Еди Хърн, промотира Юбенк в онези години.)

Embed from Getty Images

„Казах си: ‘Аха, току що ви дадох торба с пари, изпълних желанията ви, а сега искаш снимка от офиса на баща ми? Добре, така да бъде.’

„След това отидох в офиса на баща ми и му казах, че сме постигнали договорка, но има едно последно нещо. Казах му, че Юбанк иска снимката от стената му, а той ми отвърна: ‘Кажи на Юбенк, че може да завре исканията отзад. Това е любимата ми снимка и няма никакъв шанс да му я дам. И това не подлежи на дискусия.’

Embed from Getty Images

„Баща ми беше твърд в решението си и трябваше да отида и да съобщя на новината. Казах му: ‘Крис, сделката за мача е готова, но баща ми не дава снимката“.

„А той ми отговори без да се замисли: ‘Няма снимка, няма мач. Тази фотография е по-ценна от хиляда думи и за мен тя е съществена част то сделката’.

„Казах му да се разкара от погледа ми и оттогава никога не сме работили заедно. Няма сделка…“, спомни си Еди Хърн.