Начало Бокс Кел Брук се отказа от пенсиониране. Иска мач с Крис Юбанк-младши

Кел Брук се отказа от пенсиониране. Иска мач с Крис Юбанк-младши

Кел Брук се отказа от пенсиониране. Иска мач с Крис Юбанк-младши
0

Британският боксьор Кел Брук се отказа от намерението си да се оттегли от ринга. 35-годишният боец от Шефилд се вдъхнови от категоричната победа над Амир Хан с технически нокаут в 6-ия рунд (подробности за мача ТУК) и вече гледа към нови предизвикателства.

„Мога да живея в мир със себе си след победата над Амир Хан. Но моето настроение се завърна. Обичам този спорт. Ще изслушам моите близки и ще видим. Но аз се завърнах!“, коментира Брук минути след успеха над сънародника му в „Манчестър Арена“.

Успехът му бе под номер 40 на професионалния ринг в полусредна категория.

Бившият световен шампион в полутежка категория на IBF призна, че вариант пред него сега е потенциален мач срещу Крис Юбанк-Младши, който бе на трубините в Манчестър.

„Не харесвам Юбанк. Ако битката е наред, ще се бия. Аз съм боец, който се бие за награди“, посочи британецът.

Юбанк-младши, който победи Лиъм Уилямс в Кардиф преди две седмици, със сигурност иска Брук да продължи с бокса, тъй като е признавал за желаението си да го срещне на ринга. Неприязънта му към него произтича от времето, когато боксьорът от Шефилд се би с Генадий Головкин през 2016 г. и то в момент, когато той планираше да се срещне с казахстанеца за титлата в средна категория.

Може да направим така, че тази битка да се случи“, коментира Юбанк.

В същото време Амир Хан допусна шеста загуба и призна, че е близо до пенсиониране. Той понесе изключително много удари в битката с Брук.

„40 битки са много. Спечелването на две световни титли, отиването в Америка… Трябва да прекарам време със семейството си, но това е по-скоро края на кариерата ми“, разкри 35-годишният британец.

Боксьорът от Болтън разкри, че вече не изпитва същата страст, както преди.

Тази любов към спорта вече я няма. Когато преди бях на ринга, имах онова вълнение. Но сега го няма. Чувствах едно равнодушие, което е знак, че трябва да спра“, добави още Хан.