Начало Бокс Кобрата: Звънят ми съдии и казват, че не съм загубил

Кобрата: Звънят ми съдии и казват, че не съм загубил

Кобрата: Звънят ми съдии и казват, че не съм загубил
0

Кубрат Пулев отказва да приеме, че е загубил мача за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA). За топ боксьора ни все пак е било по-важно да се получи хубаво зрелище за феновете, което двамата с Дерек Чисора осигуриха.

Кобрата падна с разделено съдийско решение от представителя на домакините в „О2 Арена“, Лондон, при реванша им началото на месеца. При предишната им среща българинът си тръгна с високо вдигната ръка.

„Много са причините за загубата на мача. Не мога да ги нарека грешки, но в някои детайли трябваше да съм по-убедителен. Това не го усещам като загуба“, Пулев сподели в предаването „Тази неделя“.

„Всеки, който е гледал мача, може да си даде сметка. Звънят ми много съдии и казват „този мач да знаеш, че ти не го загуби“. Както винаги, обичам да се усъвършенствам. Не е важно на кого са вдигнали ръката, а че се получи едно зрелище за публиката“, добави Кобрата.

„За мен мачът беше на кантар. Каквото и да присъдят – все е правилно. Мисля, че съм на правилния път. Доволен съм, получи се истинско зрелище. Просто трябваше да бъда много по-убедителен. Да играя с явно превъзходство, за да нямат шанс да наклонят везните в една или друга посока“, довърши бившият двукратен претендент за титлата в тежка категория.

Пулев все още не е обявил дали ще продължи с изявите на ринга и каква би била следващата му цел.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.