Начало Бокс Нетфликс ще снимат филм за Тайсън Фюри

Нетфликс ще снимат филм за Тайсън Фюри

Нетфликс ще снимат филм за Тайсън Фюри
0

Филмовият гигант Нетфликс започва снимки на документален филм за линейния шампион в тежка категория Тайсън Фюри. Това обяви самият боксьор чрез видео обръщение. Мини сериалът ще се излъчи в 10 епизода и премиерата му се очаква през следващата година.

Историята на „Циганския крал“ е една от най-интригуващите в спорта като цяло. Изтъкани от върхове и падения, житейските му преживелици сякаш са извадени от сценарий на героично комедийна драма. Фюри е един от малцината известни личности, говорещи открито за борбата си с депресията. Той се старае непрекъснато да подкрепя хората, които имат подобни проблеми с психиката. Несъмнено и това ще е едно от посланията застъпени в поредицата за живота му.

Екипът на Нетфликс ще започне да следва Фюри още следващата седмица като той твърди, че желае да се сподели както добрите, така и лошите моменти от живота си.

Борбата за оцеляване на боксьора съпътства пътя му още от появата му на бял свят. Роден три месеца по-рано и с тегло от едва 500гр. лекарите дават много малък шанс да оцелее. След няколко месеца обаче той е изписан благополучно от болницата и това кара баща му да кръсти малкия воин на Майк Тайсън.

След това приключенията му не спират и макар с много трудности той достига до мач с Владимир Кличко, където прави немислимото, надигравайки безпогрешния в 18 защити на титлата си украинец. А хората са казали, че отвисоко се пада най-лошо. Вглъбен в едничката цел да стане световен шампион, той губи почвата под краката си веднага щом я постига. Всички знаем какво се случи след това. Депресията, алкохола и наркотиците, опитите за самоубийство и т.н.

Но Фюри не обича да се предава и след тежки три години отново влиза в релси, завръщайки се на големия ринг. Отнема пояса на Дионтей Уайлдър и затвърждава линейния си статут. Единствената титла, която „Циганския крал“ не е държал е тази на безспорен шампион. След като обяви привидно пенсиониране, в момента целият свят е затаил дъх в очакване на решението му дали ще излезе за един финален мач срещу победителя от Усик-Джошуа 2. Независимо дали го харесвате или не, тежката категория не е виждала звезда от подобен магнитуд може би от времето на Майк Тайсън.

Филмът, който готвят от Нетфликс, със сигурност ще развълнува не само всеки фен на бокса, но и тези, които не се интересуват от „сладката наука“. Защото ще носи марката „суперзвезда“.