Начало Бокс Рой Джоунс отговори на нападките на Кличко

Рой Джоунс отговори на нападките на Кличко

Рой Джоунс отговори на нападките на Кличко
0

Рой Джоунс отговори на нападките на Владимир Кличко. Американецът заяви, че не разбира защо украинският му колега го замесва в политически полемики и обвинения.

Кличко нападна Джоунс във видеообръщение, с което той благодари на всички свои фенове и на обществеността, че е приет в Залата на славата. Благодарностите му обаче не достигнаха до Рой Джоунс. Вместо това украинецът го запита на чия страна е, визирайки двойното му гражданство и честите визити в Русия, заради които на Джоунс е издаден черен печат за посещеня на територията на Украйна.

„Кличко се опитва да ме хвърли в политическите игри. Не разбирам защо.“ заяви Джоунс. „Нямам нищо общо, не знам защо насочи обръщението си към мен. Не искам никой да е във война. Един от любимците ми е Ломаченко, но в същото време, аз тренирам над 20 деца в Москва, които също ще пострадат. Той (б.р. – Кличко) не е единственият, който има проблем в момента.“

Джоунс твърди, че дори не е разбрал за черния си печат при визитата си в Крим през 2015г. Той дори стигна дотам да хвърли предизвикателство към Кличко:

„Ако искаш да се бием и да усетиш от тази жега, обади ми се. Разбирам от бокс, останалото което говориш не ме интересува.“

Както писахме преди дни, Рой Джоунс е готов да замени свободата си за тази на баскетболистката Бритни Гринър, която от февруари лежи в руски затвор, заради масло от хашиш открито в багажа ѝ на летището в Москва. Тези негови действия, донякъде наистина доказват, че спортът за него е над всичко.