Начало Бокс Ортис влезе в обувките на Дионтей Уайлдър
0

Ортис влезе в обувките на Дионтей Уайлдър

Ортис влезе в обувките на Дионтей Уайлдър
0

Луис Ортис (33-2) продължава отчаяния си щурм към нов мач за световната титла в тежка категория. 42-годишният ветеран постигна втора поредна победа, след като нокаутира Чарлс Мартин (28-3-1) в 6-ия рунд на сблъсъка им в Холивуд в събота срещу неделя, българско време.

Развоят на срещата ще позволи на „Кинг Конг“ да се изкачи още в световната ранглиста и да се доближи до мечтания трети сблъсък за един от световните пояси. Той загуби предишните два от Дионтей Уайлдър, като това са и единствените поражения в кариерата му.

Битката с бившия шампион на IBF пък ни напомни за един друг мач на Ортис. Става въпрос за реванша с Уайлдър, който „Бронзовия бомбардировач“ спечели с технически нокаут в седмия рунд. Тогава кубинецът доминираше на ринга и водеше в съдийските карти, преди да дойде нокаутиращият удар от ръкавицата на американеца.

Сега ситуацията е доста сходна. Картите на тримата рефери показват, че до началото на 6-ия рунд Мартин категорично има превъзходство. Това се дължи на двата нокдауна, в които той изпрати ветерана още в самото начало.

Поглед в статистиката показва също така, че американецът е доминирал и по отношение мощните удари. До началото на шестия рунд той е пласирал 32 такива, а Ортис е вкарал само 22. Всичко това обаче няма значение, защото накрая е важен единствено финалният резултат.