Начало Бокс Пенчо Цветков безпощаден в Танзания
0

Пенчо Цветков безпощаден в Танзания

Пенчо Цветков безпощаден в Танзания
0

Пенчо Цветков продължава перфектния си ход на професионалния ринг в тежка категория. 21-годишният наш боец от Панагюрище постигна пета поредна победа. Българинът записа убедителен успех над африканеца Даниел Матефу, след като обра точките на съдиите след 4 рунда.

Двубоят бе първи от програмата на галавечерта в Танзания, кръстена „Тътен в Дар 2“. Цветков демонстрира много по-голяма класа спрямо представителя на домакините, като в третия рунд прати съперника си на пода. Уменията на българина не оставиха шанс на съдиите край ринга, които нямаше как да отсъдят в обратната посока. Поражението е първо за Матефу във втория му мач, след едно равенство.

Цветков се възползва отлично от ръстовото си предимство, като имаше само един по-критичен момент. Той се прояви във втория рунд, когато африканецът нанесе няколко точни попадения. Те обаче не пречупиха българина, който вкара много тежко дясно кроше в главата на Матефу в края на третия рунд. Действие, след което реферът трябваше да отброи на сънародника си. В последния рунд Пенчо имаше леки проблеми с тежкия въздух в залата, но ги преодоля и не допусна изненада.

Така Цветков вече има 5 поредни победи на професионалния ринг и продължава изкачването си в световната ранглиста. Той самият вече е споделял няколко пъти, че мечтата му е да повтори пътя на Кубрат Пулев и да достигне до мач за световната титла. Дано да извърви тази пътека.