Начало Бокс Президентът на WBC: Фюри разполага с месец да се разбере с Усик

Президентът на WBC: Фюри разполага с месец да се разбере с Усик

Президентът на WBC: Фюри разполага с месец да се разбере с Усик
0

Маурисио Сулейман, който е президент на WBC, е на мнение, че носителят на пояса – Тайсън Фюри трябва да си почине след защитата на титлата.

Припомняме, че Тайсън Фюри нокаутира в 11 рунд Дионтей Уайдър в главния сблъсък на събитието, който е под номер 3 в срещите между тях. Сблъсъкът беше за световната титла WBC в тежка категория. В срещите между двамата „Циганския крал“ води с 2 успеха, а първия двубой приключи с равен резултат.

Точно сега ще оставим Фюри да си почине. Не обичам да засипвам шампиона със задължения. Ще изчакаме няколко седмици, защото това беше много специален двубой.

Той получи възможност да преговаря за обединителен двубой с Усик и разполага с един месец, за да го направи. Ако това не стане, ще трябва да направи задължителна защита, но мисля, че е важно да го оставим да си почине, да празнува и да се наслади на победата“, разкри Сюлейман пред „DAZN“.

Олександър Усик, от своя страна, спечели поясите на IBF, WBA Super, WBO и IBO, надделявайки над вече бившия шампион – Антъни Джошуа след категорично съдийско решение в негова полза.