Начало Бокс Разкриха защо Джошуа яде бой от Усик

Разкриха защо Джошуа яде бой от Усик

Разкриха защо Джошуа яде бой от Усик
0

Легендарният американски боксьор, бивш световен шампион в четири категории Рой Джоунс-младши, разказа каква грешка направи Антъни Джошуа в битката с Олександър Усик.

Британецът загуби и двaтa ma`a с украинеца и сдаде титлите на Международната боксова федерация, Световната боксова организация и Световната боксова асоциация.

За да се подготви за реванш с Усик, Джошуа се раздели с дългогодишния си треньор Роб МакКракън и нае ветерана Робърт Гарсия.

Те се опитваха да променят нещо. Но мисля, че Антъни не разбра напълно изискванията – не бяха правилно предадени, за да разбере какво се иска от него. Не чувствах, че тези промени биха били добри за него. Защо ли? Защото треньорът, който е тренирал бойци от по-ниските дивизии, започва да те учи да се биеш в тежка категория„.

Не знам дали Гарсия е бил в толкова трудна ситуация преди. Не исках да гледам втората битка, за да не губя надежда, че Антъни може да победи Усик. Моят план да победя Олександър ще се основава на същата концепция като Гарсия. Просто Гарсия няма опит в тежка категория. За него е трудно да обясни за габаритите на боксьора и какво не трябва да се прави„, заяви Джоунс, цитиран BoxingScene.

Припомняме, че това не са първите критики към Гарсия. Звездата на британския бокс в лека тежка категория Дан Азийз също възропта срещу него след реванша с Усик. Какво каза той, припомнете си тук.